Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


cretapanel

Οδηγίες χρήσης CretaPanel


Σύνδεση από Windows

Για να συνδεθείτε στο CretaPanel θα χρειαστείτε ένα ssh2 client όπως το Putty. Αφού το κατεβάσετε και το τρέξετε θα πρέπει να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις. Στην επιλογή Host Name γράψτε server1.cretaforce.gr (αντικαταστείτε ανάλογα με πιο server βρίσκεται το account σας) ενώ για Port αφήστε την 22 και για Connection Type το SSH2. Στο Saved Sessions γράψτε server1 (ή οτιδήποτε άλλο θέλετε) και πατήστε στο κουμπί Save. Στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ πάνω στο server1 και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε το Yes. Το επόμενο βήμα είναι να πληκτρολογήσετε το username και το password (και ας μην το εμφανίζει κατά την πληκτρολόγηση) που σας δόθηκε κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Τέλος πληκτρολογείτε τη λέξη cretapanel και είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε το λογαριασμό σας.

Σύνδεση από Mac OS

Πηγαίνετε στο Launchpad → Utilities → Terminal και στη συνέχεια πληκτρολογήστε ssh username@server1.cretaforce.gr και πατήστε ENTER. Την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε να συνδεθείτε θα σας ρωτήσει κάτι και εκεί θα πληκτρολογήστε yes και πατήστε ENTER. Στη συνέχεια θα σας ρωτήσει τον κωδικό σας και θα πρέπει να τον πληκτρολογήσετε (και ας μην τον εμφανίζει κατά την πληκτρολόγηση) και να πατήσετε ENTER. Μόλις συνδεθείτε θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε cretapanel και να πατήσετε ENTER.

Χρήση

Μέσα από το CretaPanel μπορείτε να έχετε πλήρη διαχείριση (domains, subdomains, e-mails, databases, passwords) του λογαριασμού σας. Αυτό που έχετε να κάνετε για να μπείτε σε κάποιο μενού, είναι να γράψετε το αντίστοιχο νούμερο και να πατήσετε ENTER. Στη συνέχεια απλά ακολουθείστε τις οδηγίες.

Webmail

Για πρόσβαση στο webmail πληκτρολογήστε στο web-browser σας τη διεύθυνση http://webmail.domain.gr όπου domain.gr το δικό σας domain. Για username πληκτρολογήστε τη πλήρη διεύθυνση e-mail, για παράδειγμα info@domain.gr ενώ για κωδικό το κωδικό που δώσατε όταν το δημιουργήσατε.

AWStats

Για πρόσβαση στα στατιστικά πληκτρολογήστε στο web-browser σας τη διεύθυνση http://awstats.domain.gr όπου domain.gr το δικό σας domain. Για username και password πληκτρολογήστε αυτά που μας ζητήσατε κατά τη δημιουργία του account σας ή τον κωδικό που ορίσατε εσείς με χρήση του cretapanel.

phpMyAdmin

Για πρόσβαση στο phpMyAdmin πληκτρολογήστε στο web-browser σας τη διεύθυνση http://phpmyadmin.domain.gr όπου domain.gr το δικό σας domain. Για username και password χρησιμοποιήστε τα στοιχεία που δώσατε όταν δημιουργήσατε τη συγκεκριμένη βάση δεδομένων.


Copyright © 2003 - 2018 CretaForce Internet Services. All Rights Reserved.