Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


letsencrypt

Let's Encrypt


Εισαγωγή

Έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση λόγω της παραπληροφόρησης ότι δήθεν ο Google Chrome από την έκδοση 56 και μετά δεν θα εμφανίζει τις ιστοσελίδες που δεν έχουν https. Αυτό όμως δεν είναι αληθές. Πρόκειται απλώς να προσθέσει το κείμενο “not secure” μετά το θαυμαστικό που χρησιμοποιούσε στις προηγούμενες εκδόσεις του για να διαχωρίζει τις http από τις https ιστοσελίδες και μόνο στις περιπτώσεις που έχουν φόρμες που συμπληρώνονται κωδικοί (για παράδειγμα φόρμα για login) καθώς και φόρμες για συμπλήρωση στοιχείων πιστωτικών καρτών. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν θα αλλάξει κάτι και για αυτό το λόγο προτείνουμε τη χρήση SSL μόνο σε όσους πραγματικά το χρειάζονται μιας και υπάρχουν και αρνητικά στη χρήση του SSL όπως ο αυξημένος ο χρόνος που φορτώνει η ιστοσελίδα (λόγο των επιπλέων πόρων που χρειάζεται για να γίνει η κρυπτογράφηση) και στο ότι η διαδικασία του να αλλάξετε τους εσωτερικούς συνδέσμους της ιστοσελίδας μπορεί να είναι χρονοβόρα και στην υλοποίηση και στις απαραίτητες δοκιμές που θα πρέπει να κάνετε.

Δωρεάν SSL

Επειδή όμως θέλουμε να έχετε διαθέσιμη την επιλογή του να προσθέσετε SSL χωρίς να επιβαρυνθείτε οικονομικά, προσφέρουμε δωρεάν SSL σε όλους τους πελάτες μας που έχουν την φιλοξενία των ιστοσελίδων τους σε εμάς. Τόσο η αρχική του εγκατάσταση όσο και οι ανανεώσεις του γίνονται από εμάς. Με τον τρόπο αυτό, το δωρεάν SSL θα μετατρέψει τις ιστοσελίδες σας και των πελατών σας σε https και δεν θα εμφανίζεται το μήνυμα “not-secure” σε όσους επισκέπτες σας χρησιμοποιούν τον Chrome 56 ή νεότερο.

Αίτημα για εγκατάσταση

Όσοι θέλετε να ενεργοποιήσουμε το δωρεάν SSL θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα τεχνικής μας υποστήριξης στέλνοντας μήνυμα στο support@cretaforce.gr και να μας ενημερώσετε για τα domains και sub-domains που θέλετε να το εγκαταστήσουμε.


Copyright © 2003 - 2017 CretaForce Internet Services. All Rights Reserved.