Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


ssl-enable

Ενεργοποίηση SSL στην ιστοσελίδα σας


Εισαγωγή

Αφού σας ενεργοποιήσουμε το SSL από πλευράς του server, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε κατάλληλα την ιστοσελίδα σας ώστε να δουλεύει πλέον με το SSL.

Joomla

Από το περιβάλλον διαχείρισης κάνετε click στο System, μετά στο Global Configuration και τέλος στο Server. Στην επιλογή Force HTTPS επιλέγετε Entire Site.

Wordpress

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο plugin όπως το WP Force SSL. Στη περίπτωση που κάνετε χρήση αυτού του plugin (ή κάποιου αντίστοιχου) θα χρειαστεί πρώτα από τις ρυθμίσεις να αλλάξετε το url της ιστοσελίδας σας και να αντικαταστήσετε το http με https.

Για όσους έχουν ιστοσελίδες με πολλά άρθρα ή μεγάλη επισκεψιμότητα προτείνουμε να αποφύγουν τη χρήση plugin και να αντικαταστήσουν απευθείας τα url στη βάση. Αυτό μπορεί να γίνει κατεβάζοντας το Search and Replace DB και αφού το αποσυμπιέσετε στον υπολογιστή σας να ανεβάστε τον φάκελο searchreplacedb μέσα στον φάκελο της εγκατάστασης του wordpress. Τέλος επισκέπτεστε τη διεύθυνση που το ανεβάσατε (για παράδειγμα http://www.example.com/searchreplacedb) και γράφετε στο πεδίο replace http://www.example.com και στο πεδίο with https://www.example.com και τέλος κάνετε click στο κουμπί live run. Aφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία για λόγους ασφαλείας πρέπει να διαγράψετε τον φάκελο searchreplacedb.

Άλλες εφαρμογές

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή που δεν υποστηρίζει την ενεργοποίηση του SSL είτε η ίδια είτε με κάποιο plugin, τότε θα χρειαστεί να αλλάξετε χειροκίνητα τα url από http σε https και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης στο support@cretaforce.gr ώστε να ρυθμίσουμε τον web-server να κάνει redirect από το http σε https.


Copyright © 2003 - 2018 CretaForce Internet Services. All Rights Reserved.