Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


php7

Προετοιμασίες για την αναβάθμιση σε PHP 7.1


Εισαγωγή

Toν Δεκέμβριο του 2018 σταματάει η υποστήριξη της PHP 5.6 και θα χρειαστεί να αναβαθμίσουμε (προς το τέλος του 2018) την PHP σε όλους μας τους servers στην έκδοση 7.1. Για αυτό το λόγο θα πρέπει μέχρι τότε να φροντίσετε οι εφαρμογές σας να είναι συμβατές με αυτή την έκδοση της PHP.

Joomla

Όσοι έχετε Joomla 1.5 (η υποστήριξη του για διόρθωση κενών ασφαλείας έχει σταματήσει πριν 5 έτη) και Joomla 1.6, 1.7 και 2.5 (η υποστήριξη τους για διόρθωση κενών ασφαλείας έχει σταματήσει πριν 3 έτη) καθώς και Joomla με έκδοση μικρότερης της 3.5 ΠΡΕΠΕΙ να τα αναβαθμίσετε τουλάχιστον στην έκδοση 3.5 μιας και οι παλαιότερες εκδόσεις δεν θα είναι συμβατές με την νέα έκδοση της PHP. Προτείνουμε όμως να αναβαθμίσετε στην τελευταία έκδοση που είναι η 3.8.2. Eπίσης αναβάθμιση στις τελευταίες τους εκδόσεις θα πρέπει να κάνετε στα extensions και στo template που χρησιμοποιείτε.

Wordpress

Όσοι έχετε το Wordpress ΠΡΕΠΕΙ να το αναβαθμίσετε στην τελευταία του έκδοση, που αυτή τη στιγμή είναι η 4.9.1. Eπίσης αναβάθμιση στην τελευταία τους έκδοση θα πρέπει να κάνετε και στα plugins και το theme που χρησιμοποιείτε.

Drupal

Όσοι έχετε το Drupal ΠΡΕΠΕΙ να το αναβαθμίσετε στην έκδοση 7.56 ή 8.4.3. Eπίσης αναβάθμιση στην τελευταία τους έκδοση θα πρέπει να κάνετε και στα plugins και το theme που χρησιμοποιείτε.

Opencart

Όσοι έχετε Opencart ΠΡΕΠΕΙ να το αναβαθμίσετε τουλάχιστον στην έκδοση 1.5.6.5 αν και προτείνετε η έκδοση 3.0.2.0 που είναι και η πιο πρόσφατη.

Magento

To Magento επίσημα υποστηρίζει την PHP 7 από την έκδοση 2.0.1 και ύστερα. Όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να δουλέψει και έκδοση της σειράς 1.9 εάν εγκαταστήσετε το extension Inchoo_PHP7 που θα βρείτε στο https://github.com/Inchoo/Inchoo_PHP7

Έλεγχος συμβατότητας με PHP 7.0

Όσοι θέλετε να κάνετε ένα αρχικό έλεγχο για το κατά πόσο ο κώδικας σας είναι συμβατός με PHP 7.0 μπορείτε να τρέξετε μέσω SSH τις παρακάτω εντολές. Απλά αντικαταστήστε το domain.gr με το δικό σας domain.

Προσοχή ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής php7cc γίνεται για συμβατότητα με PHP 7.0 και όχι 7.1. Εφόσον στο μέλλον υποστηρίξουν και την PHP 7.1 θα περάσουμε την νέα τους έκδοση.

Επίσης προσοχή στο ότι το php7cc θα κάνει έλεγχο σε όλο το κώδικα σας ακόμα και στον κώδικα που δεν είναι ενεργός που ενδεχομένως να είναι για προς τα πίσω συμβατότητα με παλαιότερες εκδόσεις της PHP και παρ' όλο που η αναφορά του php7cc θα εμφανίσει σφάλματα αυτό δεν θα σημαίνει ότι δεν θα είναι συμβατή με την PHP 7.0.

fetch http://downloads.cretaforce.gr/php7/php7cc.phar
php php7cc.phar domain.gr/www

Server για δοκιμές

Μέσα στο 2018 θα εγκαταστήσουμε νέο server με PHP 7.1 ώστε όσοι θέλετε να δείτε εάν οι εφαρμογές είναι συμβατές με τη νέα έκδοση της PHP να μας στείλετε μήνυμα για να αντιγράψουμε το hosting σας σε αυτόν τον server και να κάνετε τις απαραίτητες δοκιμές.

Tι πρέπει να κάνετε

Εάν δεν είστε ο ίδιος που κατασκεύασε την ιστοσελίδα σας ή εάν δεν έχετε γνώσεις για να προχωρήσετε στις απαραίτητες αναβαθμίσεις, παρακαλώ προωθήστε αυτή τη σελίδα σε αυτόν που σας την κατασκεύασε.

Εάν δεν έχετε κάποιον για να κάνει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνική μας υποστήριξης για να σας βοηθήσουμε στο να βρείτε κάποιον που μπορεί να το αναλάβει.

Σε περίπτωση που έχετε κάποια παλιά ιστοσελίδα που δεν ενημερώνετε πλέον, τότε επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής μας υποστήριξης για να δούμε εάν είναι εφικτό να δημιουργήσουμε στατικά αρχεία της ιστοσελίδας σας σε html. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα είναι εφικτό να κάνετε πλέον αλλαγές στην ιστοσελίδα σας αλλά και τυχόν δυναμικά μέρη της (π.χ. κάποια φόρμα επικοινωνίας) δεν θα δουλεύουν.


Copyright © 2003 - 2017 CretaForce Internet Services. All Rights Reserved.