Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


charges

Νομίζω οτι σε σύγκριση με άλλους παρόχους είστε πιο ακριβοί. Γιατί;


Πάντα θα υπάρχουν πάροχοι που έχουν πολύ χαμηλές τιμες, υπάρχουν όμως και αρκετοί με αντίστοιχες τιμές με τις δικές μας καθώς και άλλοι με πολύ υψηλότερες. Το hosting είναι όπως τα ξενοδοχεία, δεν μπορεί κάποιος να παρέχει τις υπηρεσίες ενός 5άστερου ξενοδοχείου με χρεώσεις ενοικιαζόμενου δωματίου.

Εταιρίες που έχουν παράλογα χαμηλές τιμές για να προσελκύσουν πελάτες, πολλές φορές με έκπτωση που ισχύει μόνο στο πρώτο έτος, έχουν περιορισμούς που αναφέρονται στα ψιλά γράμματα των όρων χρήσης και που σε αναγκάζουν να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χώρο ή και να μην μπορείς να φιλοξενήσεις και τελείως την ιστοσελίδα σου. Αρκετοί webhosts έχουν περιορισμό στο πόσες σελίδες μπορούν να φιλοξενηθούν στο ίδιο πακέτο, στον αριθμό των αρχείων της ιστοσελίδας και των αριθμό των αποθηκευμένων e-mails, δεν επιτρέπουν mailbox μεγαλύτερα π.χ. από 100MB, δεν κάνουν backup τα e-mails ή τα sites, έχουν όρια στη χρήση των βάσεων δεδομένων, και γενικότερα έχουν χαμηλά όρια στη χρήση CPU/RAM κάτι που όμως είναι σημαντικό σε ιστοσελίδες με πολλά άρθρα και επισκεψιμότητα ή στα e-shops που λόγο της φύσης της εφαρμογής χρειάζονται πολλούς πόρους από τον server.

Στόχος τέτοιων webhosts είναι να μαζέψουν λόγο του επιθετικού marketing πολλούς πελάτες, κάποιοι από αυτούς που χρειάζονται πράγματι αυτά που τους υπόσχονται και δεν τους τα παρέχουν, αναγκάζονται και φεύγουν και έτσι κρατάνε αυτούς που έχουν μηδενικές απαιτήσεις. Εμείς θέλουμε να είναι ξεκάθαρο το τι παρέχουμε, να έχουμε λογικές τιμές και να έχουμε μακροχρόνια συνεργασία με τον κάθε πελάτη μας.

Οι περισσότεροι webhosts για να έχουν πολύ φτηνές τιμές προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς εμπειρία και με χαμηλούς μισθούς το οποίο είναι ημιμαθές, το οποίο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ή αργούν ακόμα και πολλές ημέρες για να σου απαντήσουν. Επίσης για να μειώσουν το κόστος τους βάζουν πολλούς πελάτες σε ένα server με αποτέλεσμα να έχουν υπερφορτωμένους servers και να αργούν να φορτώσουν τα sites των πελάτων τους ή να παρουσιάζουν δυσλειτουργίες.

Όλα αυτά μειώνουν το κόστος της υπηρεσίας, οπότε μπορούν να έχουν χαμηλότερες χρεώσεις. Σκεφτείτε όμως για παράδειγμα να διαγράψετε κατά λάθος αρχεία της ιστοσελίδας σας ή e-mail σας ή να σας την χακάρουν την ιστοσελίδα σας και όταν χρειαστείτε επαναφορά τους να σας ενημερώσουν ότι δεν παρέχουν backups.

Αντίθετα σε εμάς έχετε επαφή με σταθερό προσωπικό που φροντίζει για όλα τα προβλήματα. Διάφορες πρόσθετες χρεώσεις που έχουν άλλοι πάροχοι, όπως για παράδειγμα για την επαναφορά των αντιγράφων ασφαλείας, για την αναβάθμιση των εφαρμογών σας στις τελευταίες εκδόσεις, για τη μεταφορά των ιστοσελίδων από τον προηγούμενο πάροχο, καθάρισμα των αρχείων των ιστοσελίδων μετά από χακάρισμα καθώς και συμβουλές για την βελτίωση των ιστοσελίδων σας ώστε να δουλεύουν πιο γρήγορα και αποδοτικά συμπεριλαμβάνονται μέσα στη τιμή της υπηρεσίας.

Όσο αφορά τις υπηρεσίες μας υπάρχει ένας σημαντικός βαθμός εξειδικευμένης γνώσης στο πως οι ιστοσελίδες μπορούν να είναι γρήγορες και αξιόπιστες, και αυτή τη γνώση θα τη βρείτε μόνο σε μας. Αυτό μας συγκαταλέγει στους ελάχιστους παγκοσμίως που -μπορούν- και προσφέρουν φιλοξενία καθαρά σε Nginx.

O Nginx είναι ο δεύτερος πιο διαδεδομένος web-server για όλους τους ενεργούς ιστοχώρους και αυξάνει συνέχεια τα ποσοστά του έχοντας κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, Apache και Microsoft IIS. Στις 10.000 πρώτες σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες παγκοσμίως χρησιμοποιείται σε ποσοστό περισσότερο του 58% κάνοντας τον την πρώτη επιλογή. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους Facebook, Yahoo, Samsung, WordPress, Tumblr, Zappos, Hulu, Dropbox, CNN, SourceForge, GitHub, Τypo3, Jquery, MagentoCommerce, κλπ.

Η ταχύτητα φόρτωσης είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν τη κατάταξη στα ευρετήρια των μηχανών αναζήτησης. Παρ' όλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα, όταν πρόκειται να εμφανιστούμε στα αποτελέσμα πιο πάνω από τους ανταγωνιστές μας. Ανεξάρτητα από τις μηχανές αναζήτησης, μια σελίδα που φορτώνει αργά αποθαρρύνει τους επισκέπτες να τη χρησιμοποιήσουν ενώ ένας σύντομος χρόνος φορτώματος σημαίνει επιπλέον και καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Η σχεδίαση και υλοποίηση της υποδομή μας έχει βελτιστοποιηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και η διαχείριση της και η συνεχής παρακολούθηση απαιτούν χρόνο και χρήμα. Σε κάθε server μας φιλοξενείται ένας πολύ μικρός αριθμός πελατών ώστε να διασφαλιστεί από κάθε πλευρά η απόδοση και αξιοπιστία των υπηρεσιών μας.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν από το κλασσικό setup των άλλων webhosts:

  • Caching της MySQL στην RAM και όχι στον δίσκο (για να δημιουργούνται γρήγορα τα temporary tables, οπότε τα php processes εκτελούνται και αυτά πιο γρήγορα)
  • Micro-caching για τις δυναμικές εφαρμογές στην PHP
  • Caching στατικών αρχείων στην RAM (πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων γιατί τα διαβάζει από την RAM και όχι από τον δίσκο που είναι πιο αργός)
  • Συμπίεση στατικών αρχείων (πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων γιατί πιάνουν λιγότερο χώρο)
  • Νginx για web-server (τα στατικά αρχεία, π.χ. εικόνες, css, js, κλπ φορτώνουν πολύ γρήγορα σε σχέση με Apache που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι webhosts)
  • Opcode optimizer (opcache) στην PHP
  • Βackup γίνεται και σε 3 ξεχωριστούς servers (εκ των οποίων ο ένας και σε ξεχωριστό datacenter)
  • Ξεχωριστούς mail servers για αποστολή e-mails με έλεγχο σε πραγματικό χρόνο για blacklists

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα παρέχει κανένας άλλος πάροχος στην Ελλάδα και οι μετρημένοι στα δάχτυλα που τα παρέχουν στο εξωτερικό έχουν τιμές πολλαπλάσιες από τις δικές μας. Συνήθως ότι πληρώνεις παίρνεις αν και στη δικιά μας περίπτωση πιστεύουμε ότι παρέχουμε πολύ περισσότερα από αυτό που χρεώνουμε για τις υπηρεσίες μας.


Copyright © 2003 - 2018 CretaForce Internet Services. All Rights Reserved.