Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


backups

Οδηγίες χρήσης Backups


Εισαγωγή

Στη CretaForce παίρνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια των δεδομένων σας και για αυτό διατηρούμε καθημερινά και εβδομαδιαία αντίγραφα ασφαλείας τόσο στον ίδιο server όσο και σε απομακρυσμένους servers. Σε αυτό το βοήθημα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κατεβάζετε τα δικά μας αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας καθώς και πώς θα δημιουργείτε δικά σας που θα περιέχουν τα αρχεία σας και τις βάσεις δεδομένων σας.

Πού βρίσκονται

Τα ημερήσια και εβδομαδιαία αντίγραφα ασφαλείας βρίσκονται μέσα στο φάκελο backup.

Εβδομαδιαίο – Κάθε Κυριακή μετά τις 03:40:

backup --> username-weekly.tar

Ημερήσιο – Κάθε ημέρα μετά τις 03:40:

backup --> username-daily.tar

Τι θα χρειαστεί να κατεβάσετε

Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να κατεβάζετε, με χρήση κάποιου FTP client, μια φορά την εβδομάδα τo ημερήσιο backup. Το αρχείο αυτό μπορείτε να το διαχειριστείτε με το πρόγραμμα WinRAR.

Επαναφορά αρχείων και βάσεων δεδομένων

Η διαδικασία επαναφοράς των αρχείων και των βάσεων δεδομένων σας είναι αρκετά απλή. Για τα αρχεία σας θα πρέπει απλά να αντικαταστήσετε τα αρχεία της ιστοσελίδας σας με αυτά του backup. Για επαναφορά κάποιας βάσης δεδομένων αρκεί να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα phpMyAdmin (http://phpmyadmin.domain.com όπου domain.com το δικό σας domain). Αφού συνδεθείτε στο phpMyAdmin, επιλέξτε τη βάση δεδομένων σας από το μενού στα αριστερά και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε τη λειτουργία Import.

Πώς θα δημιουργήσετε δικά σας αντίγραφα

Οι παρακάτω οδηγίες είναι για πιο έμπειρους χρήστες που έχουν ευχέρια με τη γραμμή εντολών του Unix, μιας και λάθος εντολές μπορεί να καταστρέψουν τα αρχεία σας.

Αρχικά θα πρέπει να συνδεθείτε στον server. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε ένα ssh2 client όπως το Putty. Αφού το κατεβάσετε και το τρέξετε θα πρέπει να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις. Στην επιλογή Host Name γράψτε server1.cretaforce.gr (αντικαταστείτε ανάλογα με πιο server βρίσκεται το account σας) ενώ για Port αφήστε την 22 και για Connection Type το SSH2. Στο Saved Sessions γράψτε server1 (ή οτιδήποτε άλλο θέλετε) και πατήστε στο κουμπί Save. Στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ πάνω στο server1 και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε το Yes. Το επόμενο βήμα είναι να πληκτρολογήσετε το username και το password που σας δόθηκε κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Τώρα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να δημιουργήστε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας με όνομα domain.com.tar που θα περιέχει τα αρχεία του domain.com τότε θα εκτελέσετε την παρακάτω εντολή:

tar -cf domain.com.tar domain.com

Στη συνέχεια, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να πάρετε αντίγραφο από μια βάση δεδομένων σας που έχει όνομα user_db και να το αποθηκεύσετε στο αρχείο user_db.sql:

mysqldump -u user_db user_db > user_db.sql -p

Τα αρχεία αυτά μπορείτε στη συνέχεια να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας με κάποιο FTP client. Μόλις το κάνετε αυτό μη ξεχάσετε να τα διαγράψετε από το server για να μην καταναλώνουν από το διαθέσιμο χώρο του πακέτου σας.

Επίλογος

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη δημιουργία και επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@cretaforce.gr για να σας βοηθήσουμε.


Copyright © 2003 - 2018 CretaForce Internet Services. All Rights Reserved.